Spring naar content

Overlijden melden: 0321-316174 24 uur per dag bereikbaar

Overlijden melden: 0321-316174 24 uur per dag bereikbaar

Leven en herinneren Op uw manier

Vervoer

In Nederland mag een overledene op vele verschillende manier worden vervoerd. Dat kan per rouwauto, boot, fiets, motor, uitvaartbus, koets etc. Nabestaanden staat het ook vrij om de overledene zelf te vervoeren met eigen auto. Het is wel aan te raden om van te voren te kijken en te meten of een kist achter in de auto past. Onlangs hebben we bij een uitvaart gebruik gemaakt van de Landrover van de overledene. In een indrukwekkende lange stoet van Landrovers van de Landrover Club werd de overledene naar het crematorium begeleid.

Zo kwam er enige tijd geleden ook een melding van overlijden bij ons binnen waarin in het eerste contact duidelijk werd aangegeven dat de familie zelf voor vervoer van hun vader naar het crematorium wilde zorgen en de vraag of dat mocht. En natuurlijk is dat mogelijk.

Meneer was vrachtwagenchauffeur in hart en nieren en Ă©Ă©n van zijn zoons had het bedrijf voortgezet. Vader lag de dagen tussen het overlijden en de crematie thuis opgebaard in zijn seniorenwoning. En zo kwam op de dag van de uitvaart, al ruime tijd voor vertrek, zijn zoon met de vrachtwagen het dorp binnen rijden. Er werd een stellage achterop de auto gemonteerd waarop de kist vastgezet kon worden.

Vader had vier zonen, stoere en stevige mannen, die vader uit huis droegen en de kist zorgvuldig vastzette achterop de vrachtwagen. De route die we dan rijden wordt van te voren, in overleg met de familie bepaald. Het werd voor deze familie een mooie laatste emotionele rit door de polder met een vervoermiddel die bij hun vader en bij hen paste.

 

Marjo van Diepen-van Egmond
Uitvaartbegeleider

Scroll naar boven
WhatsApp chat