Altijd

zelf de keuze

over de invulling


en de

kosten van een uitvaart

Uitvaartwensen vastleggen

Doodgaan is een onderwerp waar mensen niet graag over nadenken. Veel mensen schuiven het nadenken over hun eigen uitvaart daarom voor zich uit en praten er niet over met hun partner of familie. Laat staan dat ze hun uitvaartwensen opschrijven. Nabestaanden kunnen echter voor moeilijke keuzes komen te staan, als ze niet weten wat de overledene had gewild.

Wensen bij overlijden vastleggen

De eerste dagen na een overlijden zijn voor nabestaanden vol emoties. U kunt het hen makkelijker maken door alles tevoren zo goed mogelijk te regelen. Onder andere door te zorgen dat zij op de hoogte zijn van uw uitvaartwensen.

Uitvaart wensenlijst en andere praktische zaken

Als u overlijdt, is het voor uw nabestaanden fijn als u een aantal praktische zaken goed op orde hebt. Denk aan:

  • Een adressenlijst;
  • Informatie over uw uitvaartverzekering, zoals het polisnummer;
  • De vindplaats van belangrijke papieren als identiteitsgegevens en een trouwboekje;
  • Een codicil, testament of donorcodicil;
  • Informatie over uw sociale media-accounts (inclusief gebruikersnamen en wachtwoorden) en hoe kunnen die worden afgesloten;
  • Uw uitvaartwensen.

Uw uitvaartwensen vastleggen

Heeft u al eens nagedacht over uw eigen afscheid? Wilt u bijvoorbeeld worden begraven of gecremeerd? En wie wilt u als spreker op uw uitvaart? Wilt u een steen en wat wilt u daarop hebben staan? Wat voor muziek, kist en bloemen wilt u? Heeft u voorkeur voor een uitvaartonderneming? Met onze handige checklist kunt u uw uitvaartwensen in kaart brengen en opschrijven. Wilt u uw wensen nog uitgebreider vastleggen, dan kunt u een uitvaartcodicil invullen. Hiermee helpt u uw nabestaanden om een afscheid te regelen dat helemaal bij u past.

Download de checklist Inventarisatie Uitvaartwensen

Vraag een uitvaartcodicil aan