Altijd

zelf de keuze

over de invulling


en de

kosten van een uitvaart

Afscheidsmuziek

Bij een afscheidsbijeenkomst is muziek vaak heel belangrijk. Muziek kan soms uitdrukken wat je met woorden niet kunt zeggen. Het creëert sfeer en een moment van bezinning, kan mensen bewegen en raken, vertelt een verhaal, roept herinneringen op, troost. Welke muziek u laat horen, is helemaal aan u. Misschien wilt u muziek spelen waar de overledene van hield. Of juist muziek die veel betekent voor de nabestaanden. Onze uitvaartbegeleiders denken graag met u mee.

Uitvaartmuziek
Uitvaartmuziek

Rouwmuziek

Sommige muziek is speciaal geschreven voor begrafenissen en crematies. Een voorbeeld van zulke (klassieke) uitvaartmuziek zijn requiems. Die zijn speciaal gecomponeerd voor de eredienst voorafgaand aan een begrafenis. Op het internet vindt u allerlei lijsten met veel gedraaide uitvaartmuziek. Klassiek, modern, Nederlandstalig, van alles. Natuurlijk bent u niet gebonden aan echte uitvaartmuziek. U kunt ook voor andere muziek kiezen, zoals muziek waar de overledene graag naar luisterde, of muziek die past bij uw geloofsovertuiging en die eventueel onderdeel is van de liturgie. Samenzang, dans, alles kan.

Inspiratie voor muziek tijdens de uitvaart

U bent niet gebonden aan speciale uitvaartmuziek. Welke muziek u vindt passen bij de gelegenheid en bij de overledene, is helemaal uw eigen keus. Die vrijheid kan het ook lastig maken om te kiezen. Vraag onze onze uitvaartbegeleiders eventueel naar hun muziekboek met ideeën.

Livemuziek tijdens de uitvaart

Heeft u weleens gedacht aan livemuziek tijdens de uitvaart? Livemuziek geeft een heel eigen, intieme sfeer aan het afscheid. En er is veel mogelijk op het gebied van livemuziek, zoals een koor, piano, strijkersensemble of koperblazer. Welke muziek u wilt laten spelen en op welk moment, bepaalt u zelf. Bijvoorbeeld tijdens het binnenkomen, als rustpunt na een toespraak en/of bij het vertrek.

Vragen over de condoleance? Stel ze gerust! Bel 0321-316174 (Dronten) / 088- 9100500 (Lelystad).

Uitvaartmuziek