Altijd

zelf de keuze

over de invulling


en de

kosten van een uitvaart

Rouwvervoer

De eerste dagen ligt de overledene thuis of op een andere plek opgebaard. Voor de begrafenis of crematie moet hij of zij moet worden overgebracht naar de locatie van de uitvaart. Bij dit rouwvervoer is veel meer mogelijk dan alleen de bekende zwarte begrafenisauto. U kunt het rouwvervoer afstemmen op wat past bij de overledene.

Rouwauto

Wilt u de overledene naar zijn of haar laatste rustplaats brengen in een mooie, stijlvolle begrafenisauto? Rouwauto’s zijn er in vele kleuren. Wit, zwart, zilvergrijs of een andere kleur. U kunt kiezen voor een antieke auto, maar ook voor een moderne Mercedes, Lincoln of Cadillac.

Andere soorten rouwvervoer

Voor het rouwvervoer kunt u een begrafenisauto kiezen. Maar er zijn nog veel meer mogelijkheden om de overledene te vervoeren. Wat past het beste bij wie hij of zij was: een koets, paard en wagen, uitvaartbus, uitvaartmotor, schip of bakfiets? Of misschien eerder een tractor, caravan of pick-up? Bespreek uw wensen met onze uitvaartbegeleiders.

Rouwvervoer
Rouwvervoer
Rouwvervoer

Volgauto’s, route en verkeer

Voor een rouwauto met volgauto’s en officiële vlaggetjes gelden op gelijkwaardige kruisingen speciale voorrangsregels. Door rood rijden is verboden. Ook voor een rouwstoet.

Rouwvervoer vanuit het buitenland

Overlijdt iemand in het buitenland? De nabestaanden beslissen in principe waar de uitvaart plaatsvindt: in Nederland of in het buitenland. Vindt de begrafenis of crematie in Nederland plaats? Als er een goede reisverzekering is afgesloten, vergoedt de verzekeraar het vervoer naar Nederland.

Medewerkers van het consulaat, de ambassade of het ministerie van Buitenlandse Zaken kunnen u helpen om alles goed te regelen. Het telefoonnummer van het ministerie van Buitenlandse zaken is +31 (0)70 – 348 47 70.

Rouwvervoer naar het buitenland

Woonde de overledene in Nederland en willen de nabestaanden dat hij of zij in het land van herkomst wordt begraven of gecremeerd, dan vindt het vervoer meestal per vliegtuig plaats. Wij helpen u graag om alles goed te regelen.

Vragen over de condoleance? Stel ze gerust! Bel 0321-316174 (Dronten) / 088- 9100500 (Lelystad).

Rouwvervoer
Rouwvervoer