Altijd

zelf de keuze

over de invulling


en de

kosten van een uitvaart

Rouwstoet

Wilt u de overledene gezamenlijk overbrengen van de plek waar hij of zij lag opgebaard naar de afscheidslocatie? Dat kan op verschillende manieren; er zijn allerlei mogelijkheden voor het rouwvervoer. U kunt er hierbij voor kiezen om een speciale route te nemen, bijvoorbeeld langs de woning of het bedrijf van de overledene of langs het bos waar hij of zij zo van hield. Houd tijdens deze laatste tocht van de overledene rekening met het verkeer.

Rouwstoet en verkeersregels

Een rouwstoet is een groep mensen die de overledene begeleidt naar zijn of laatste rustplaats. Vroeger was het verboden om een rouwstoet te doorkruisen. Tegenwoordig gelden voor de mensen in de rouwstoet de gewone verkeersregels. Door rood rijden mag dus niet. Alleen op gelijkwaardige kruisingen heeft een rouwstoet nog voorrang. Op drukke punten kunnen verkeersregelaars ervoor zorgen dat de rouwstoet rustig door kan rijden. Onze uitvaartbegeleiders kunnen dit voor u regelen.

Een rouwstoet herkennen

De speciale voorrangsregels op gelijkwaardige kruisingen werken natuurlijk alleen als de andere verkeersdeelnemers zien dat het om een rouwstoet gaat. Een rouwstoet is te herkennen aan de officiële rouwstoetvlaggen (zwart met witte reflecterende strepen).

Vragen of ideeën? Neem gerust contact op.