Altijd

zelf de keuze

over de invulling


en de

kosten van een uitvaart

Rouwkleding

Bij belangrijke momenten in het leven spelen tradities en rituelen vaak een rol. Zo was het in Nederland lange tijd gebruikelijk om bij een uitvaart zwarte kleding te dragen. In sommige delen van ons land droegen vrouwen hun rouwkleding jarenlang, soms zelfs levenslang. En strikken en sieraden met glans, kleur en schittering waren uit den boze. Tegenwoordig is het geen vaste regel meer om bij een uitvaart zwarte kleding te dragen, en is het niet meer gebruikelijk dat iemand na de uitvaart met zijn kleding uitdrukt dat hij in de rouw is.

Wensen ten aanzien van rouwkleding

Wilt u dat mensen die de uitvaart bezoeken bepaalde kleding moeten dragen? Of alleen kleding in een bepaalde kleur? U kunt uw wensen u op de rouwkaart vermelden. Bijvoorbeeld ‘passende/zwarte kleding’, of juist ‘Draag kleding waarin je je prettig voelt’.

Geen kledingvoorschrift

Gaat u naar een uitvaart en is er geen kledingvoorschrift? Dan mag u dragen waar u zich goed bij voelt en waarvan u denkt dat het past bij de gelegenheid en bij de overledene. Werkkleding of een combinatie van korte broek met hemdje wordt door veel mensen als ongepast ervaren.

Vragen of opmerkingen? Neem gerust contact op.