Altijd

zelf de keuze

over de invulling


en de

kosten van een uitvaart

Rouwdrukwerk

Met rouwkaarten laat u familie, vrienden en kennissen weten van wie u afscheid neemt en wanneer. Hoe de rouwkaart er uitziet en wat erop staat, mag u zelf invullen.

Persoonlijke rouwkaarten: kleuren en afbeeldingen

Nog niet zo lang geleden zag al het rouwdrukwerk er ongeveer hetzelfde uit: een brief met een zwarte of grijze rand. Tegenwoordig kan er meer. Net als uitvaarten worden ook de rouwbrieven, rouwkaarten, dankbetuigingen bidprentjes en liturgieën steeds persoonlijker. Past een eenvoudig, sober ontwerp beter bij u, dan kan dat natuurlijk. Maar u kunt ook kiezen voor een rouwkaart in frisse, heldere kleuren of met een mooie foto, afbeelding of tekening erop.

Tekst op de rouwbrief

Ook met een tekst kunt u een rouwkaart kaart heel persoonlijk maken. Helemaal als die handgeschreven is. De keuze voor een tekst op een rouwkaart is heel persoonlijk. Zelf een tekst voor de rouwkaart maken is mooi, maar voor veel mensen ook moeilijk. Ziet u het niet zitten om zelf passende woorden te zoeken of lukt het niet? Wij helpen u graag.

Rouwdrukwerk
Rouwdrukwerk

Tip: eerst een drukproef, dan bestellen

Uit ervaring weten we dat het handig is om een drukproef te laten maken voordat de kaart wordt gedrukt. Er is dan nog gelegenheid om foutjes te verbeteren en andere wijzigingen aan te brengen. Wilt u hulp bij de tekst en het ontwerp? Wij denken graag met u mee.

Rouwdrukwerk verzenden

Rouwpost wordt verzonden in rouwenveloppen met speciale rouwpostzegels. U verzamelt de post in een rouwverzendset. Die kunnen wij voor u meebrengen. Vervolgens wordt de verzamelenvelop afgegeven bij een postkantoor. Ook dat doen wij graag voor u. De rouwbrieven vallen een dag na verzending bij de geadresseerden in de bus. In het weekend biedt PostNL een gratis haalservice. De rouwbrieven worden dan op zondag bij u opgehaald en op maandag bezorgd.

Dankbetuiging sturen

Sommigen kiezen ervoor om een dankbetuiging te sturen. Vaak gebeurt dat zo’n vier tot zes weken na de uitvaart, maar eerder of later is ook prima.

Vragen over de condoleance? Stel ze gerust! Bel 0321-316174 (Dronten) / 088- 9100500 (Lelystad).

Rouwdrukwerk