Altijd

zelf de keuze

over de invulling


en de

kosten van een uitvaart

Rouwbloemen

Voor de meeste mensen horen bloemen bij een begrafenis of crematie. Ze ervaren bloemen als troostend en als levend symbool voor de liefde voor de overledene. Ook zien mensen bloemen vaak als laatste groet. Met rouwbloemen kunt u een persoonlijk accent geven aan het afscheid.

Kiezen van begrafenis bloemen of crematiebloemen

Er zijn geen vaste regels voor het kiezen van bloemen of een bloemstuk voor een begrafenis of crematie. De een kiest voor traditionele bloemen, de ander juist voor een moderne stijl. Soms past een uitbundige bos, soms een enkele roos. Een bloemstuk, veldboeket, rouwkrans of biedermeier, alles mag.

Geen bloemen? Of speciale wensen?

Niet in alle culturen en religies horen bloemen bij een uitvaart. Zo is het in sommige Joodse en islamitische kringen niet gebruikelijk om bloemen mee te nemen naar het afscheid. Wilt u geen bloemen, dan raden wij aan om dat op de rouwkaart en in de rouwadvertentie te vermelden. Dat geldt ook als u alleen bloemen van een bepaalde kleur of soort wilt.

Rouwbloemen
Rouwbloemen
Rouwbloemen

Rouwbloemen bestellen

Via onze website kunt u als nabestaande online zelf de bloemen uitzoeken en bestellen. Wij hebben hiervoor een samenwerking met Topbloemen.nl.

Direct na het bestellen ontvangt u van Topbloemen een e-mailbevestiging.
Hierdoor bent u er zeker van dat uw bestelling juist is ontvangen.

Topbloemen werk samen met de beste bloemisten uit uw eigen regio.

Bestel hier uw bloemen

Rouwbloemen neerleggen

Neemt u bloemen mee naar de uitvaart, dan is het goed om er van tevoren over na te denken waar u die wilt neerleggen. En waar mogen de bezoekers hun bloemen leggen?

Bloemen als blijvende herinnering

Na het afscheid kunt u de bloemen en linten eventueel mee naar huis nemen. U kunt de bloemen ook laten prepareren als herinnering aan de overledene en de uitvaart. Vraag uw bloemist om advies.

Bloemen voor de nabestaanden

Bent u niet bij de uitvaart en wilt u de nabestaanden bloemen sturen? Zorg dan dat ze er vóór de dag van de uitvaart zijn of dat ze juist na de uitvaart worden bezorgd. Op de dag van het afscheid hebben de nabestaanden er waarschijnlijk geen tijd voor.

Afspraak maken? Neem contact op.

Rouwbloemen
Rouwbloemen