Spring naar content

Overlijden melden: 0321-316174 24 uur per dag bereikbaar

Overlijden melden: 0321-316174 24 uur per dag bereikbaar

Leven en herinneren Op uw manier

Condoleance
wensen en mogelijkheden

De meeste nabestaanden organiseren bij de uitvaart een condoleance.
Daarmee geven ze familieleden, vrienden, kennissen en anderen de gelegenheid om te laten weten dat ze
meeleven met de naasten. Vaak heeft de condoleance de vorm van een informeel of formeel samenzijn,
voor of na de plechtigheid. Wilt u geen bijeenkomst? Zet dan op de rouwkaart
en in de rouwadvertentie ā€˜Condoleances alleen schriftelijkā€™.

hugging-571076_960_720-1

Locatie voor een condoleance

Steeds meer mensen wijken af van de traditionele condoleance met koffie en cake in een vaak ongezellige condoleanceruimte. En dat kan, er zijn geen regels voor een condoleance. Waar naasten en belangstellenden elkaar ontmoeten voor de condoleance, hangt helemaal van uw wensen af. Het gaat erom dat u op een prettige manier kunt samenzijn met familie en vrienden die naar de uitvaart zijn gekomen. U kunt de condoleance dus op uw eigen manier invullen. Daarbij kunt u kiezen voor een speciale ruimte in een uitvaartcentrum en of crematorium. Maar een condoleance kan ook gehouden worden in een restaurant of kroeg, of op een andere plek waar u zich prettig voelt en waar voldoende ruimte is voor de mensen die u verwacht. Wij helpen u graag om een locatie te regelen.

Condoleren, hoe doe je dat?

Wilt u iemand condoleren? Dat kan op verschillende manieren. Zo kunt u de nabestaanden een kaartje of brief sturen met een persoonlijke boodschap, of hen telefonisch sterkte wensen. Soms is er een online condoleanceregister dat u kunt tekenen.

Bent u uitgenodigd voor een samenzijn, dan kunt u de nabestaanden persoonlijk condoleren. Bij een condoleance staan de familieleden of andere directe nabestaanden vaak op een centrale plek. De belangstellenden vormen een rij en gaan de familie een voor een bij langs om te condoleren. Voelt u er niet voor om al die handen te schudden? Dan geeft de uitvaartbegeleider of uzelf aan dat u liever even rustig wilt zitten. Condoleren kan ook later nog wel, door te bellen of een bezoekje te brengen.

Scroll naar boven
WhatsApp chat