Spring naar content

Overlijden melden: 0321-316174 24 uur per dag bereikbaar

Overlijden melden: 0321-316174 24 uur per dag bereikbaar

Leven en herinneren Op uw manier

Inspiratie
een ode aan het leven

Een afscheid dat met zorg en aandacht is vormgegeven, drukt respect en liefde uit.
Voor de overledene Ă©n voor de mensen met wie hij of zij het leven deelde.
Wat bij het afscheid voor u de juiste balans is tussen tradities, rituelen en eigen invulling, kiest u zelf.
Graag inspireren we u met ideeën voor een uitvaart, zodat het afscheid een dierbare herinnering wordt.
Een ode aan het leven!

Afscheidsbijeenkomst

Uitvaartkisten

Waarin brengt u de overledene naar zijn of haar laatste rustplaats? Veel mensen kiezen voor een grafkist, anderen voor een lijkwade of lijkhoes. De keuze van een kist is heel persoonlijk.

Condoleance

Condoleance

De meeste nabestaanden organiseren bij de uitvaart een condoleance. Daarmee geven ze familieleden, vrienden, kennissen en anderen de gelegenheid om te laten weten dat ze meeleven met de naasten.

Afscheidsbijeenkomst

Afscheidsbijeenkomst

Meestal komen de nabestaanden en andere belangstellenden vooraf aan de begrafenis of crematie bijeen voor een afscheidsbijeenkomst. Hoe ze dit samenzijn invullen, verschilt per uitvaart.

Rouwdrukwerk

Met rouwkaarten laat u familie, vrienden en kennissen weten van wie u afscheid neemt en wanneer. Hoe de rouwkaart er uitziet en wat erop staat, mag u zelf invullen.

Bijzondere uitvaartideeën

Een afscheid is een bijzonder moment in het leven. Een momenten dat ertoe doet, een moment dat je doet stilstaan bij waar het in het leven om draait. Een uiting van liefde, zorg en respect, het begin van een dierbare herinnering.

book-1421097_960_720

Boeken en gedichten

Welk thema raakt mensen dieper dan de dood? Wij hebben voor u een bloemlezing samengesteld van inspirerende boeken en gedichten over afscheid, verlies, rouw en troost.

voor pagina rouwdrukwerk 3

Rouwadvertentie maken

Na een overlijden plaatsen nabestaanden vaak een rouwadvertentie in een krant, om te laten weten dat iemand is overleden. Hiermee bereiken ze ook mensen die geen rouwkaart krijgen.

Afscheidsbijeenkomst

Spreken bij een uitvaart

Een mooie toespraak kan aan een uitvaartplechtigheid een bijzondere en emotionele lading geven. Hoe zorgt u voor een goede speech bij de afscheidsbijeenkomst?

Rouwstoet

Wilt u de overledene gezamenlijk overbrengen van de plek waar hij of zij lag opgebaard naar de afscheidslocatie? Dat kan op verschillende manieren; er zijn allerlei mogelijkheden voor het rouwvervoer.

Scroll naar boven
WhatsApp chat