Altijd

zelf de keuze

over de invulling


en de

kosten van een uitvaart

Uitvaart regelen

Als iemand die dichtbij u stond is overleden, wilt u voor hem of haar met zorg en aandacht een afscheid regelen. Een afscheid dat rijk aan betekenis is en recht doet aan wie hij of zij was. Wij begeleiden u in alle rust en stap voor stap bij het regelen daarvan.

De eerste uren na het overlijden

Veel mensen verkeren in de veronderstelling dat er meteen na het overlijden van alles geregeld moet worden. Gelukkig is dat niet zo. In de eerste uren na het overlijden heeft u de ruimte om tot rust te komen. De overledene hoeft niet meteen verzorgd of gekoeld te worden. Pas als u eraan toe bent, brengt u de mensen die het dichtst bij de overledene stonden op de hoogte en waarschuwt u een arts. Vervolgens kunt u ons bellen, zodat wij samen met u kunnen bekijken wat er verder gedaan moet worden om de uitvaart te regelen, en wanneer dat moet gebeuren. Lees daarover meer op Wat te doen bij overlijden.

Uitvaart regelen in Dronten

Een uitvaart regelen? U hoeft het niet allemaal alleen te doen.

In de emoties die het overlijden met zich meebrengt kan het een opgave zijn om een uitvaart te moeten organiseren. Gelukkig hoeft niet alles tegelijkertijd in gang gezet en geregeld te worden. Ook hoeft u niet alles zelf te doen. Als u wilt, ondersteunen wij u bij alles wat er voor de begrafenis of crematie moet gebeuren. Dat geeft rust. U kiest natuurlijk zelf waar u wel en niet hulp bij wilt en op welke manier.

Stap voor stap een uitvaart regelen

In het eerste contact met u nemen we rustig de tijd om te luisteren en uw wensen te bespreken. Dat geeft duidelijkheid over wat er moet worden geregeld en in welke volgorde. Meestal is een van de eerste dingen om over na te denken de vraag waar en hoe de overledene wordt opgebaard en verzorgd: thuis of liever ergens anders? Ook moet er een begraafplaats of crematorium worden vastgelegd, maar vaak kan dat ook op de tweede dag. Net als het versturen van rouwbrieven. Wilt u een rouwadvertentie plaatsen en vindt u het prettig als wij daarover meedenken, dan kan dat. Samen met u lopen we een checklist door. Daarmee brengen we uw wensen zorgvuldig in kaart. Zo weet u zeker dat aan alles is gedacht.

Ruimte voor een persoonlijke invulling

In gesprekken met u geven we met zorg vorm aan de uitvaart. Daarbij is er alle ruimte voor een persoonlijke invulling. We helpen u een afscheid te regelen waarop iedereen met een goed gevoel kan terugkijken. Vanzelfsprekend doen we dat met respect en aandacht voor de verschillen tussen nabestaanden. Bij het regelen van een uitvaart hebben we oog voor ieder detail. Van muziek  tot locatie, van rouwkaart tot invulling van de afscheidsbijeenkomst. Zo ontstaat een uitvaart die rijk is aan betekenis. Een uitvaart die respect en liefde uitdrukt, voor de overledene én voor de mensen met wie hij of zij het leven deelde.

In alle rust een uitvaart regelen? Neem contact op met Jager Uitvaartbegeleiding, tel. 0321-316174 (Dronten) / 088-9100500 (Lelystad). 24/7 bereikbaar.

16112_jager_009