Skip to content

Overlijden melden: 0321-316174 24 uur per dag bereikbaar

Overlijden melden: 0321-316174 24 uur per dag bereikbaar

Tijd en aandacht

In november 2016 opende Jager Uitvaartbegeleiding haar deuren van het nieuwe Afscheidshuis aan de Morinel 65 in Dronten. Voorheen gelegen aan de Lunaweg in Dronten. Inmiddels hebben we veel mensen in ons nieuwe Afscheidshuis mogen ontvangen. De reacties zijn positief. Van; “wat een fijne plek in deze moeilijke tijd”, tot; “wat fijn dat we vader op zo’n waardige plek kunnen opbaren”. Het is ook voor ons als uitvaartbegeleiders, bijzonder om te ervaren wat deze plek voor de mensen kan betekenen.

Afgelopen week was ik aan de Morinel op kantoor aan het werk toen er werd aangebeld. Er stond een man voor de deur wiens gezicht mij bekend voorkwam. Hij vroeg of hij binnen mocht komen. Terwijl we door de hal naar de woonkamer liepen vertelde hij mij, dat mijn collega afgelopen zomer de uitvaart van zijn vrouw had begeleid en dat zijn vrouw, in die dagen, bij ons aan de Morinel was opgebaard.

“Ik kom hier regelmatig langs en heb steeds de drang om nog even naar binnen te gaan”.
Om te zijn op deze plek, waar hij zo’n verdrietige maar ook bijzondere tijd had gehad na het verlies van zijn lieve vrouw.
“Vandaar dat ik nu toch maar eens heb aangebeld”. Ik zei hem dat ik het fijn vond dat hij dat gedaan had. Nadat we in de woonkamer wat hadden gepraat en gedronken, vroeg ik hem of hij nog even in de opbaarkamer wou zijn. Daar waar zijn vrouw afgelopen zomer lag opgebaard, want deze stond nu leeg. Na enige aarzeling stemde hij toe. Hij ging daar op de bank zitten, ik bracht hem nog een kopje koffie en heb de deur stil achter mij dichtgedaan.

Na een minuut of tien kwam hij met betraande ogen terug naar de woonkamer en daar hebben we nog even zitten praten. Het was heel goed zei hij om hier nog even te ‘zijn’, nog even te ‘voelen’ hoe het toen was. Na nog een praatje stapte hij weer op zijn fiets.

Van mijn collega hoorde ik later, dat hij het zo gewaardeerd had dat ik de tijd voor hem nam en dat hij nog even op de plek kon zijn waar zijn lieve vrouw de laatste dagen was. En ik was dankbaar dat hij de moed had om binnen te komen en dat ik dit voor hem heb kunnen doen.

 

Irene Nuiten- Lugtenberg
Uitvaartbegeleider

Scroll To Top
WhatsApp chat