Spring naar content

Overlijden melden: 0321-316174 24 uur per dag bereikbaar

Overlijden melden: 0321-316174 24 uur per dag bereikbaar

Leven en herinneren Op uw manier

Podcast

Een van de grootste uitdagingen van mijn werk vind ik het geven van informatie. Er zijn veel vragen over mijn vakgebied. In de breedste zin van het woord. Het loslaten van het leven, afscheid nemen van een dierbare (de uitvaart dus) en het rouwproces dat volgt: er is weinig kennis. Best logisch. Het zijn geen onderwerpen die leuk zijn om je in te verdiepen en als het eenmaal aan de orde is, is vergaren van informatie aan de late kant en ben je al druk met andere dingen.

Wij hebben op heel veel manieren geprobeerd mensen te bereiken, gaven o.a. lezingen in zaaltjes en kerken. De opkomst hier was al nooit erg groot, maar de laatste jaren kwam er vrijwel niemand meer. We hebben een uitgebreide website, schrijven columns, en u kunt altijd langskomen.

Maar dan nog hoor ik regelmatig van naasten en hun omgeving dat ze graag meer zouden willen weten. Wat mij opvalt is dat mensen, bijvoorbeeld op een verjaardag, veel vragen stellen over mijn werk. Dat is dan helaas niet echt een geschikt moment om hier uitgebreid op in te kunnen gaan. Al is dat wel wat ik eigenlijk heel graag doe. Mensen vertellen over alle mogelijkheden van deze tijd.

Met jongere collega’s in het bedrijf, die jong als ze zijn bruisen van de ideeën om nieuwe mogelijkheden te gebruiken, hebben we inmiddels onze eerste podcast opgenomen. In deze eerste podcast gaat het over cremeren. Niet alles, want het moet geen verhaal worden van 2 uur, maar de meest gestelde vragen worden beantwoord. Hopelijk heeft u er iets aan!
(Open de camera op je telefoon en scan de QR-code).

Irene Nuiten
Jager Uitvaartbegeleiding

Scroll naar boven
WhatsApp chat