Altijd

zelf de keuze

over de invulling


en de

kosten van een uitvaart

Duurzame uitvaart Dronten

Steeds meer mensen vinden het belangrijk dat hun bewuste levenshouding met aandacht voor mens en omgeving ook tot uiting komt bij hun afscheid. Zij kiezen daarom bijvoorbeeld voor een digitale rouwaankondiging en ecologische kist, rouwvervoer per bakfiets, een natuurbegraafplaats en catering met biologische en/of vegetarische producten. Jager Uitvaartbegeleiding is aangesloten bij de Stichting GreenLeave. Dat betekent dat u bij ons de mogelijkheid heeft om te kiezen voor duurzame producten en diensten.

Wat is een duurzame uitvaart?

Begraven of cremeren, rouwvervoer, uitvaartkist, bloemen, rouwdrukwerk en catering. Bij een uitvaart komt veel kijken en bij elk onderdeel kunt u voor een meer of minder duurzame optie kiezen. Wilt u een duurzame uitvaart, dan bent u daarmee natuurlijk niet verplicht om bij alle onderdelen de meest duurzame opties te kiezen. Wij bieden geen vast duurzaam pakket. Als GreenLeave-deelnemer kunnen we u wel vertellen over de mogelijkheden en de groene keuzes die u kunt maken.

Rouwvervoer
Leaf

Is een duurzame uitvaart duurder?

Als u kiest voor een duurzame variant, zijn sommige producten en diensten duurder (bijvoorbeeld catering), andere juist goedkoper (zoals een uitvaartkist). U heeft alle vrijheid om zelf te bepalen hoe groen de uitvaart moet zijn en hoeveel geld u daaraan wilt besteden.

Waarom een Duurzame Uitvaartondernemer?

Steeds meer mensen proberen te leven met aandacht voor mens, dier en natuur. Maar wordt iemand met een overlijden geconfronteerd, dan is er maar weinig tijd om zich te oriënteren op een duurzame uitvaart. Als Duurzame Uitvaartondernemer kunnen we u helpen om het duurzame afscheid te regelen dat past bij wie de overledene was.

Duurzame uitvaartondernemer in Dronten

Als Duurzame Uitvaartondernemer voor Dronten en omgeving onderschrijven wij de volgende vijf principes:

  • Goed werkgeverschap
  • Duurzame bedrijfsvoering
  • Duurzame inkoop
  • Eerlijk zakendoen
  • Maatschappelijke betrokkenheid

Meer weten over een duurzame uitvaart? Neem contact op.

Rouwbloemen