Spring naar content

Overlijden melden: 0321-316174 24 uur per dag bereikbaar

Overlijden melden: 0321-316174 24 uur per dag bereikbaar

Podcast

Een van de grootste uitdagingen van mijn werk vind ik het geven van informatie. Er zijn veel vragen over mijn vakgebied. In de breedste zin van het woord. Het loslaten van het leven, afscheid nemen van een dierbare (de uitvaart dus) en het rouwproces dat volgt: er is weinig kennis.

Lees verder

Is het druk?

Er worden over ons werk veel vragen gesteld en er zijn er maar weinig die ik niet kan beantwoorden. Er is wel een vraag die ik heel lastig vind om te krijgen. Het is de vraag: ‘is het druk?’

Lees verder

Collecte

Ik zie een trend bij uitvaarten: een collecte voor een goed doel. Vaak is het goede doel gekozen op basis van wat de overledene heeft meegemaakt; er wordt geld ingezameld voor de stichting die onderzoek doet naar de ziekte die iemand heeft gehad of er wordt geld verzameld voor het Hospice uit dankbaarheid, omdat de laatste weken daar zo goed waren.

Lees verder

Persoonlijke uitvaart

Als het goed is, is een uitvaart persoonlijk. En daar bedoel ik mee dat hij past bij degene die is overleden en degenen die hij of zij achterlaat. Dat je glimlacht omdat je hem of haar in het afscheid herkent: ‘ja, zo was hij.’

Lees verder

Wat kost de kist

Bij uitvaartkosten denken veel mensen het eerst aan de kist. Het is het enige onderdeel waarbij naasten al jaren naar de prijs vragen. Veel mensen denken dat een kartonnen kist het goedkoopst is. Dat is helaas niet juist en karton mag in een crematorium niet gebruikt worden.

Lees verder

Inspiratie

Als we naasten hebben begeleid bij een uitvaart vragen we hen na de uitvaart in een enquête hoe men onze dienstverlening heeft ervaren en of men nog tips voor ons heeft. We zijn blij te concluderen dat onze hulp gemiddeld met een 9,4 wordt gewaardeerd en vinden het fijn als mensen een mooie suggestie hebben voor aanvulling van onze service.

Lees verder

Bloemen

Bij veel uitvaarten worden bloemen meegenomen. Bloemen zijn een teken van genegenheid en daardoor heel fijn om mee te nemen naar een afscheid. Het geven van de bloemen is een ritueel op zich en bij de samenkomst zijn de bloemen een mooi gezicht rond de baar, maar wat doe je er na die tijd mee?

Lees verder

Woorden

‘Gecondoleerd; wat een naar woord is dat, hebben ze daar geen ander woord voor?’ Deze vraag heb ik al heel vaak gekregen. Of er een ander woord voor is? Jawel. Sterkte misschien. Of een zin: ‘ik leef met je mee’, of ‘ik weet niet wat ik zeggen moet’. Of een gebaar; een omhelzing?

Lees verder

Informatie geven

Ik merk vaker dan ik zou wensen dat er nog veel onbekend is over mogelijkheden bij afscheid nemen.

Lees verder
Scroll naar boven
WhatsApp chat