Altijd

zelf de keuze

over de invulling


en de

kosten van een uitvaart

Uitvaartverzekering

Door uw overlijden goed te regelen zorgt u voor uw naasten. U wilt immers niet dat zij bovenop het verdriet om het afscheid voor een onaangename financiële verrassing komen te staan. Daarom is het verstandig om uw wensen voor de uitvaart op te schrijven of te delen met anderen, en te zorgen dat er bij uw overlijden voldoende geld is voor de uitvaart. Ook als dat eerder is dan u hoopt of verwacht.

Wel of geen uitvaartverzekering?

Als u weet wat voor uitvaart u wilt, kunt u (laten) uitrekenen wat de kosten daarvan zijn. Heeft u daar eenmaal inzicht in, dan is het eenvoudig om te bepalen of u een uitvaartverzekering nodig hebt. Staat het bedrag dat de uitvaart zal kosten op dit moment op uw rekening, of heeft u een levensverzekering die uitkeert bij overlijden? Dan heeft u in principe geen uitvaartverzekering nodig. Heeft u dat niet? Dan is een uitvaartverzekering aan te raden. Ook al omdat een goede verzekering altijd voordeliger is dan sparen voor een uitvaart. Heeft u een uitvaartverzekering, check dan elke vijf jaar of die nog goed aansluit bij uw uitvaartwensen.

EEN VRIJBLIJVEND ADVIESGESPREK

Wij raden u aan om vrijblijvend met ons in gesprek te gaan. In ons adviesgesprek worden al uw vragen beantwoord.

Of bel:
0321-316174 (Dronten)
088- 9100500 (Lelystad)

16112_jager_012

Niet verzekerd, wat nu?

Overlijdt iemand zonder uitvaartverzekering en staat er niet genoeg geld op zijn of haar rekening, dan moeten de nabestaanden de uitvaart betalen. In eerste instantie zijn de kosten voor de opdrachtgever van de uitvaart. Vaak is dat de partner of een familielid. En anders zijn de erfgenamen of bloed- en aanverwanten aansprakelijk voor de kosten. Dat betekent dat zij een rekening krijgen gepresenteerd van tenminste enkele duizenden euro’s.

Welke uitvaartverzekering kiezen?

Het is nog niet zo makkelijk om een uitvaartverzekering te kiezen. Er zijn veel aanbieders en veel verschillende verzekeringen. Wilt u een uitvaartverzekering afsluiten, sta dan eerst stil bij uw uitvaartwensen. Bekijk daarna de voorwaarden. U kunt dan al een deel afstrepen. Van de verzekeringen die overblijven, vergelijkt u de premies. Hierna maakt u een keuze. U bent verzekerd vanaf het moment van afsluiten van de verzekering. Na afsluiting van de verzekering heeft u nog dertig dagen bedenktijd. Wilt u hulp bij het kiezen van een uitvaartverzekering? Wij adviseren u graag. Bel of mail voor een afspraak.

Uitvaartonderneming kiezen en uw uitvaartverzekering

Een afscheid kunt u niet overdoen. Om een uitvaart te regelen die recht doet aan de overledene, is het belangrijk dat u zelf de uitvaartonderneming kunt kiezen die bij u past. Gelukkig mag dat. Waar u ook verzekerd bent, u mag zelf weten wie de uitvaart verzorgt. Dus ook als uw verzekeraar een eigen uitvaartonderneming heeft, bent u vrij in de keuze van uw uitvaartbegeleider.

Pakketverzekering en keuze uitvaartonderneming

Alleen bij een verzekering in de vorm van goederen en diensten (een zogenaamde pakketverzekering) kunt u worden beperkt in de keuze van een uitvaartonderneming. Dat wil zeggen: als u zelf een uitvaartbegeleider kiest, kan het uitgekeerde geldbedrag hierbij lager zijn dan wanneer de verzekeraar de uitvaart zelf zou doen. Neem de voorwaarden dus zorgvuldig door en bel ons bij vragen of twijfels. We zoeken kosteloos voor u uit wat de mogelijkheden zijn.

Vragen over uitvaartverzekeringen? Maak een afspraak. 

Uitvaartcentrum in Dronten