Altijd

zelf de keuze

over de invulling


en de

kosten van een uitvaart

Opbaren

Van het moment van overlijden tot aan de uitvaart wordt iemand die is overleden opgebaard. Zo kunnen nabestaanden in alle rust afscheid nemen. De overledene kan worden opgebaard op een bed in een kist of of op een opbaarplank. Of u kiest voor opbaren thuis of ergens anders mag u zelf bepalen.

Thuis opbaren

Ook al moet er in de dagen na het overlijden veel worden geregeld, voor de nabestaanden staat de periode tot aan de uitvaart toch vooral in het teken van afscheid nemen. Veel mensen vinden het prettig als de overledene thuis wordt opgebaard, in de eigen vertrouwde omgeving. Ze kunnen dan binnenlopen wanneer ze maar willen. Thuis opbaren kan in alle seizoenen, ook in de zomer. De overledene kan worden opgebaard op een bed of in een kist. Wilt u liever geen koeling, dan wordt de overledene licht gebalsemd.

Opbaren
Opbaarhuisjes
16112_jager_002

Opbaren op een andere plek dan thuis

Er zijn geen vaste regels voor het opbaren van een overledene. Het opbaren kan ook in bijvoorbeeld een kerk, uitvaartcentrum, verenigingsgebouw of clubhuis. Wilt u de overledene de eerste dagen na het overlijden thuis opbaren en daarna in een rouwcentrum? Ook dat kan.

Het Afscheidshuis, een gastvrije afscheidslocatie in Dronten

Kiest u liever voor opbaren op een andere plek dan thuis? Kom dan eens kijken in ons Afscheidshuis aan De Morinel in Dronten. U krijgt een eigen sleutel en bent er dag en nacht welkom. Alleen of met de mensen die u uitnodigt. Het is er aangenaam warm, licht, rustig en gastvrij.

Opbaren in een persoonlijke sfeer

Ook als de overledene niet thuis ligt opgebaard, kunt u de locatie op een eenvoudige manier een eigen sfeer geven, als u dat wilt. Met kleding en/of make-up die de overledene graag droeg, een foto, persoonlijke voorwerpen, kaarsen, bloemen en muziek kan de overledene op een heel persoonlijke manier worden opgebaard. Ligt de overledene in een gesloten kist? Dan kunt u daar misschien een foto van hem of haar opzetten.

Het Afscheidshuis in Dronten is een sfeervolle plek om een overledene op te baren. Loop gerust eens binnen, we leiden u graag persoonlijk rond.

16112_jager_004
16112_jager_003