Altijd

zelf de keuze

over de invulling


en de

kosten van een uitvaart

Waarom kiezen voor een crematie?

De een kiest voor begraven en de ander voor cremeren. Die keus is heel persoonlijk. Ook in de regio Dronten zien we dat steeds meer mensen kiezen voor een crematie. Vaak doen ze dat vanuit traditie of religie, of omdat ze het gevoel hebben dat cremeren de cirkel van het leven rondmaakt. Ook praktische redenen kunnen meespelen. Zo is cremeren vaak goedkoper dan begraven en kunt u een urn met as gemakkelijk meenemen als u gaat verhuizen.

Wat kost cremeren?

De kosten voor een crematie verschillen per crematorium. Daarnaast bepalen ook persoonlijke keuzes zoals uitvaartkist en uitvaartlocatie de hoogte van het totaalbedrag. Een crematie in de meest sobere vorm kost ongeveer € 2.000. Afhankelijk van uw wensen komen daar kosten voor rouwvervoer, catering, bloemen en dergelijke bij. Sommige crematoria berekenen een weekendtoeslag voor een crematie in het weekend. Kiest u voor cremeren, dan informeren wij u graag over de mogelijkheden van de verschillende crematoria in de regio.

Columbarium
Asverstrooiing
Uitvaartcentrum Kranenburg

Afscheidsbijeenkomst voor de crematie

Kiest u voor cremeren, dan kunt u de afscheidsbijeenkomst ook in het crematorium houden. Maar dat hoeft niet, een andere plek kan ook. Na afloop van de bijeenkomst kunt u de overledene dan naar het crematorium begeleiden.

Asbestemming

Na de crematie blijft de as nog minimaal een maand in het crematorium. Dat is wettelijk bepaald. Na deze periode hebben de nabestaanden nog zes maanden de tijd om zelf te bepalen wat er met de as gebeurt. Er zijn veel bestemmingen mogelijk. U kunt de as bewaren in een sierurn, glasobject of gedenksieraad. Dat mag thuis, maar ook in een urnengraf of urnenmuur op een begraafplaats. Kiest u ervoor om de urn op een begraafplaats te bewaren, dan moet u rekening houden met grafkosten. Het tarief verschilt per gemeente. U mag de as ook uitstrooien op een plek die voor u of de overledene heel bijzonder is.

Meer weten? Neem gerust contact op.

Asbestemming