Altijd

zelf de keuze

over de invulling


en de

kosten van een uitvaart

Herdenking overlijden

Wie een dierbare heeft verloren, draagt deze persoon een leven lang mee in verhalen, in zijn herinnering en in zijn hart. Met een herinneringsbijeenkomst kunt u hieraan concreet vormgeven. Gedenken houdt de herinnering levend. Als u wilt, kunt u meedoen aan een georganiseerde herdenkingsbijeenkomst. Daarvan zijn er verschillende.

Opbaren
Opbaren

Jaarlijkse herinneringsbijeenkomst Jager Uitvaartbegeleiding

Elk jaar organiseren wij voor nabestaanden een herdenkingsavond. Met kaarsen, gedichten en een verhaal over omgaan met rouw herdenken zij dan hun dierbaren. Ook is er livemuziek. Mensen die wij in het afgelopen jaar hebben begeleid ontvangen een persoonlijke uitnodiging. Anderen die de avond graag willen bijwonen, zijn ook van harte welkom. Informatie over locatie, datum en tijdstip vindt u in de agenda. Daarnaast plaatsen we een uitnodiging in de plaatselijke kranten.

Wereldlichtjesdag: herdenking overlijden kind

Elke tweede zondag in december is er Wereldlichtjesdag. Mensen overal ter wereld steken dan om zeven uur ’s avonds een kaarsje aan om overleden kinderen te herdenken. Door de verschillende tijdzones heen ontstaat zo een lint van licht over de wereld. Het maakt niet uit welke leeftijd de kinderen hadden. Op Wereldlichtjesdag staan niet alleen ouders, maar ook broers en zussen stil bij het overlijden van hun gezinslid. Deze dag is zo een teken dat deze kinderen nooit vergeten worden. Wilt u weten waar de dichtstbijzijnde bijeenkomst is? Kijk dan op de website Wereldlichtjesdag.

Kerkelijke herinneringsbijeenkomsten

Kerkgenootschappen organiseren hun eigen herinneringsbijeenkomsten. De Rooms-katholieke Kerk gedenkt haar overledenen op 2 november, Allerzielen. Protestantse kerken hebben geen gezamenlijke vaste datum voor het gedenken hun overledenen, maar kiezen vaak voor de laatste zondag van het kerkelijk jaar (eind november), Oudejaarsavond, Allerheiligen (1 november) of de zondag voor Advent.

Vragen? Neem contact op.