Skip to content

Overlijden melden: 0321-316174 24 uur per dag bereikbaar

Overlijden melden: 0321-316174 24 uur per dag bereikbaar

15 maart 17.30 uur

Heeft de overheid de volgende aanvullende maatregelen getroffen in de aanpak van het coronavirus. Het bestuursteam coronavirus, bestaande uit bestuursleden van BGNU, LOB, LVC, Nardus en een arbeidsdeskundige, komt op basis hiervan tot de conclusie dat bijeenkomsten - ook die met minder dan 100 personen - vanaf 15 maart 18.00 uur niet meer zijn toegestaan.

  • De geplande uitvaarten voor maandag 16 maart vinden gewoon doorgang.
  • Uitvaartplechtigheden in uitvaartcentra, crematoria of begraafplaatsen voor dinsdag en verder worden alleen bijgewoond door personen in de 1e graad bloed- en aanverwanten. Dit zijn (adoptie)ouders, (adoptie)kinderen, (adoptie)ouders van de partner, partner van (adoptie)kinderen.
  • Voor rouwbezoek en condoleancebezoek gelden dezelfde restricties.
  • Aan de aanwezigen kan een cateringvoorziening aangeboden worden.
  • Van de aanwezigen wordt gevraagd minimaal 1,5 meter van elkaar afstand te nemen.
  • Vanaf 15 maart dienen de uitvaarten telefonisch besproken te worden. De gemaakte afspraken bevestigt u per e-mail waarbij u de opdrachtgever vraagt deze mail voor akkoord te bevestigen.

Op de RIVM-website is een groot aantal vragen en antwoorden gepubliceerd speciaal voor de uitvaartbranche. Veel vragen en antwoorden zijn daar terug te vinden.

16 maart, 14.00 uur

De brancheorganisatie heeft zojuist op radio 1 bekend gemaakt dat de uitvaarten door maximaal 30 personen mogen worden bijgewoond. Zonder catering maar toch; er kan gelukkig iets meer dan in eerste instantie werd doorgegeven. Het vinden van een locatie is nog wel lastig omdat veel gebouwen dicht zijn maar we kijken naar mogelijkheden.

Scroll To Top
WhatsApp chat

Uitvaartbranche treft maatregelen tegen verspreiding van het coronavirus.

Lees verder